SevenSpoons Japanske kniv collection

Hos SevenSpoons har vi et bredt udvalg af japanske knive. Alle vores knive er maskinlavede knive, og hos os finder du f.eks. følgende knive:

Gyuto-kniven – også kaldet kokkekniven – er det japanske svar på en universalkniv til køkkenet. Gyuto-kniven er god til både grøntsager, kød og fisk. Der er meget få opgaver, du ikke kan håndtere med denne meget alsidige kniv.

Japansk Kokkekniv

Santoku-kniven er den japanske grøntsags- og urtekniv. Den buede ende og det store brede knivsblad gør den til den perfekte kniv, når du f.eks. skal pille løg, ordne gulerødder og hakke urter.

Japansk santokukniv

Vores japanske brødkniv er robust, skærer meget lige og jævnt, og håndtaget ligger godt i hånden. Kniven skærer nemt gennem hårde og bløde skorper uden at knuse brødet.

Japansk brødkniv

Vores japanske utilitykniv er den køkkenkniv, du skal købe, hvis du vil have en kniv, som kan klare det meste i køkkenet. Det er en af de knive, du vil komme til at bruge allermest i dit køkken.

Japansk utilitykniv

Urtekniven er den traditionelle japanske form for køkkenkniv, der bruges til at ordne alle de små ting i køkkenet, som f.eks. pille løg, ordne gulerødder og skrælle kartofler. Det er en af de knive, du vil komme til at bruge allermest i dit køkken.

Japansk Urtekniv

De japanske knive fra SevenSpoons er fremstillet af 67 lag, som alle består af VG10-stål. Knivene er meget populære, fordi de kræver mindre vedligeholdelse end andre japanske ståltyper grundet dets rustfri egenskaber. Med en køkkenkniv af VG10-stål skal du ikke bekymre dig for, om kniven bliver sløv eller rusten. 


Knivene har en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen og er således markant skarpere end typiske køkkenknive.

VG-10 er et klassisk, højtydende japansk stål med fremragende egenskaber, der har givet det tilnavnet “guldstål”. Det er et rustfrit bladstål af højeste kvalitet med et højt kulstofindhold. Dette muliggør en særdeles god temperering sammenlignet med andre typer rustfrit stål. Derudover er VG-10 kendt for at være rigtig godt til at holde sin kantskarphed.

Vores japanske knive er smedet efter Damaskus-metoden, hvilket vil sige, at bladet består af mange lag stål, der er smedet sammen. Det er en krævende teknik, som stammer fra japanske traditioner. Metoden giver knivene et unikt mønster i stålet, og du får nogle af de hårdeste og skarpeste knive.

Knivene fra SevenSpoons har håndtag af micartafibre. Micarta er et materiale,som fremstilles ved at presse ultratynde lag af linned sammen med en form for kunstig harpiks, som derefter bages ved høj temperatur. Man ender med et materiale som er hårdt og yderst slidstærkt, som ikke giver sig eller sprækker og som er meget let.

Alle knivene leveres i en flot sort gaveæske. Bemærk, at alle knivene har et japansk navn, som henviser til knivens funktion i køkkenet. Det betyder ikke, at knivene er fremstillet i Japan.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

DU KUNNE OGSÅ VÆRE INTERESSERET I...

Scroll til toppen