DAMASKUS STÅL MED UTROLIGT HØJT INDHOLD AF CARBON
Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Dette gør, at kniven kan holde skæret længe og er nem at slibe op. Bagsiden af medaljen er dog, at det kan ruste rimeligt nemt, så det kræver vedligeholdelse med olie. Carbonstål er også kendt for at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Det gør knivene mere modstandsdygtige og giver dem personlighed.
Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet (hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag. Vi bruger en blanding af 1095 & 15N20, hvor 1095 er kernestålet.
Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag. Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Det er vigtigt at huske på, at Damaskus knive fra SevenSpoons har et håndtag af ubehandlet premium naturligt træ gør alle håndtag unikke og betyder samtidig, at de skal behandles forsigtigt. Vores knive må IKKE komme i opvaskemaskinen. Det kan håndtaget nemlig ikke tåle. Vi anbefaler desuden, at du en gang om måneden dypper håndtaget på knivene i olie, som træet har godt af.
DANSK DESIGN – TRADITIONELT HÅNDVÆRK
Hos SevenSpoons sætter vi en stolthed i at sælge kokkeknive af høj kvalitet. Vi rejser selv verden rundt for at lokalisere de bedste smede, der bruger materialer af allerhøjeste kvalitet. Det er i samarbejdet med disse smede, at vores knive opnår deres særlige status – i spændingsfeltet mellem dansk design og et traditionelt håndværk.
Udvælgelsen og fremstillingen af knivene er en yderst kompleks proces, der inkluderer alt fra danske designforslag, lokale arbejdstegninger og fremsendelse af prøveknive til godkendelse. Før vi sætter knivene til salg på webshoppen, bliver de testet både i forhold til holdbarhed, rustfrihed, skarphed og vedligeholdelsesprocedurer. Det er sådan vi kvalitetssikrer dit produkt.
Vi føler at den eneste rigtige måde, man gang på gang kan garantere en kvalitetskniv, er ved at samarbejde med de lokale smede og gøre brug af disses respektive traditioner og smedemetoder. Når du endelig står med en kniv fra os i hånden, vil du både opleve det ergonomiske og æstetiske præg fra det danske design, såvel som funktionaliteten og kvaliteten fra mange århundreders nedarvede smedetraditioner.
HVORFOR VÆLGE EN KNIV FRA SEVENSPOONS?
Vores damaskusknive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har, og er perfekte til præcisionsarbejde, fx æstetisk skærearbejde, både når man arbejder med fisk, kød eller grøntsager. Damaskusknivene har sit navn efter fremstillingsmetoden ’Damaskus’, hvor man smeder kniven i flere hundrede lag stål, hvilket også gør, at kniven er meget hård, og derfor kan knække hvis man taber den. Vores damaskusknive kommer i 365 lag damaskusstål. Da de alle er håndlavede, er der ikke to knive, der er ens.
Som du kan se, tilbyder vi knive til enhver slags kok; både hjemmekokken, der går op i godt værktøj, såvel som michelinkokken, der har brug for en kniv, der kan ornamentere råvarerne, eller den gængse linjekok, der skal skære flere kilo råvarer ud på kort tid. Når du køber en kniv hos os, støtter du indirekte de små, lokale smedjer rundt omkring i verden, og holder dermed deres traditionelle håndværk i hævd.
Det er intet mindre end fantastisk, når vores hårde arbejde med lokalisering, design og produktion af kvalitetsknive, rent faktisk afføder positive reaktioner hos både de professionelle kokke i industrikøkkenerne, såvel som hobbykokkene i de danske hjem. Når vores passion for godt, traditionelt håndværk mødes af vores kunders lidenskab for ordentlige knive, bliver vores arbejde meningsfyldt.