Mosaic Fileteringskniv - 365 lags Damaskus-stål - 26cm
Denne kniv bruger man primært til fisk og kød. Dens smalle og skarpe ende gør det nemt at komme ind i kødet for at fjerne sener. Kniven gør det også nemt at fjerne skind fra fisk.
- Udført i: 365 lags 1095/15N20 stål
- Knivkerne: 1095 carbon-stål
- Kniven: Bladet 14cm, skaftet 12cm
- Skaftet: Premium wangyytræ
- Hårdhed: 58 HRC
- Fremstillet: Azad Kashmir, Vest-Himalaya
- Indpakning: Kniven leveres i lækker gaveæske
2.899,99 DKK 1.699,00 DKK
På lager: På lager
Gratis levering
1-3 Hverdage
Anbefalet af kokke
I hele verden
30 dages returret
Din sikkerhed for høj kvalitet
Tilfredshedsgaranti
Tilfreds eller pengene tilbage
Beskivelse
Beskivelse
Mosaic Fileteringskniv – smedet efter Damaskus-metoden
Historien bag Damaskus stål – Damaskus-stål blev først opfundet i det sydlige Indien, hvor en smed ønskede at finde en måde, hvormed han kunne gøre sit stål stærkere, mens han samtidig holdt prisen nede. Han begyndte derfor at eksperimentere med at smede to typer stål sammen, som regionen var rig på. Han brugte en type stål ved navn wootz-stål. Det er den type stål, som nu til dags kaldes Damaskus-stål.
Sådan fremstilles Damaskus-stål – Processen med at fremstille Damaskus-stål starter med, at man tager 5 lag 1095 og 4 lag 15N20 stål. De anbringes skiftevis og smedes dernæst sammen til at forme barren. Barren skæres dernæst i stykker og stables igen for at skabe flere lag. Denne proces gentages for at opnå det ønskede antal lag. Når lagene er blevet skabt, er det næste skridt at få mønstret i stålet. Der kan laves mange forskellige mønstre.
- Snoningsmønstret laves ved at sno stålbarren vha. en roterende motor og dernæst smede den til en barre igen.
- Dråbemønstret laves ved at bore huller i barren og dernæst smede den til en barre igen.
- Stigemønstret laves ved at fræse riller i barren i længderetningen med en maskine og dernæst smede den til en barre igen.
Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet (hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag.
Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.
Vedligeholdelse af Damaskus-knive – Den bedste måde at holde en kniv skarp på er at benytte et strygestål regelmæssigt for at fjerne eventuelle ujævnheder. Det er god kutyme at slibe dine knive en gang om ugen på en slibesten, og hvis du ikke kan gøre det en gang om ugen, så i hvert fald en gang om måneden.
Efter brug skal du vaske kniven med varmt vand og tørre den af med en ren klud. Du bør også påføre et lag olie for at forebygge rust. Du må aldrig vaske din kniv i opvaskemaskinen. Det kan den ikke tåle.
Fremvisning af Mosaic Fileteringskniv
Reviews
There are no reviews yet.
Ting du måske også er interesseret i...
Ting du måske også er interesseret i...
Relaterede varer
-
The Raindrop collection – 5 kokkeknive – 365 lags Damaskus-stål
Vurderet 5.00 ud af 56.499,99 DKK4.999,00 DKK