NORDISK HÅNDVÆRK DER VIRKELGIT SPILLER EN ROLLE
De nordiske knive fra Sverige er smedet via digelstålmetoden, der stammer helt tilbage fra vikingetiden. Ståltypen er rustfrit Sandvik-stål, der i dag bruger 82% genanvendt stål.
Vores nordiske knive er ideelle til at skære store mængder af grøntsager eller kød, da de er særdeles holdbare. Dog er de ikke lige så ideelle til præcisionsarbejde som damaskusknivene og de japanske knive.
De nordiske knive kræver til gengæld næsten ingen vedligeholdelse, så længe man bruger strygestål en gang imellem.
DANSK DESIGN – TRADITIONELT HÅNDVÆRK
Hos SevenSpoons sætter vi en stolthed i at sælge kokkeknive af høj kvalitet. Vi rejser selv verden rundt for at lokalisere de bedste smede, der bruger materialer af allerhøjeste kvalitet. Det er i samarbejdet med disse smede, at vores knive opnår deres særlige status – i spændingsfeltet mellem dansk design og et traditionelt håndværk.
Udvælgelsen og fremstillingen af knivene er en yderst kompleks proces, der inkluderer alt fra danske designforslag, lokale arbejdstegninger og fremsendelse af prøveknive til godkendelse. Før vi sætter knivene til salg på webshoppen, bliver de testet både i forhold til holdbarhed, rustfrihed, skarphed og vedligeholdelsesprocedurer. Det er sådan vi kvalitetssikrer dit produkt.
Vi føler at den eneste rigtige måde, man gang på gang kan garantere en kvalitetskniv, er ved at samarbejde med de lokale smede og gøre brug af disses respektive traditioner og smedemetoder. Når du endelig står med en kniv fra os i hånden, vil du både opleve det ergonomiske og æstetiske præg fra det danske design, såvel som funktionaliteten og kvaliteten fra mange århundreders nedarvede smedetraditioner.
HVORFOR VÆLGE EN KNIV FRA SEVENSPOONS?
De japanske knive er nogle af de skarpeste knive, vi tilbyder, og er ligesom vores damaskusknive gode til præcisionsarbejde. Da den japanske knivs materiale er hårdt, er den dog også tilbøjelig til at knække, hvis man fx taber den på et stengulv. Vores japanske knive er smedet via San Mai-metoden, der betyder ’tre lag’, som er blevet anvendt i Japan gennem mange århundreder. Materialet er carbonstål, hvilket kan ruste, og derfor er der mere vedligeholdelse forbundet med vores japanske knive, sammenlignet med de nordiske knive. De japanske knive fås i 67 lags stål.
Som du kan se, tilbyder vi knive til enhver slags kok; både hjemmekokken, der går op i godt værktøj, såvel som michelinkokken, der har brug for en kniv, der kan ornamentere råvarerne, eller den gængse linjekok, der skal skære flere kilo råvarer ud på kort tid. Når du køber en kniv hos os, støtter du indirekte de små, lokale smedjer rundt omkring i verden, og holder dermed deres traditionelle håndværk i hævd.
Det er intet mindre end fantastisk, når vores hårde arbejde med lokalisering, design og produktion af kvalitetsknive, rent faktisk afføder positive reaktioner hos både de professionelle kokke i industrikøkkenerne, såvel som hobbykokkene i de danske hjem. Når vores passion for godt, traditionelt håndværk mødes af vores kunders lidenskab for ordentlige knive, bliver vores arbejde meningsfyldt.