Denne ret er helt klart på top 3 af en af mine livretter. Det smager himmelsk, også elsker jeg selve flamberingen.
OPSKRIFT
——————
4 pers.
2 mørbrad, afpudset og skåret i 3cm skiver
4-6 “æbler, skrallede og skået i både
1/2L fløde
2dl cognac, til flambering
Smør til stegning
2 spk grønne Madagascar korn
1 hønsebouillon
1tsk rørsukker
Flagesalt
Fremgangsmåde
Mørbrad brunes i smør, når den har taget god farve, tages den fra sautepanden.
Kom 2 spsk smør med i sautepanden igen og tilføj æbler og Madagascar peberkorn, de skal steges til æblerne er brune og møre, derefter tilsættes kødet, det varmes godt op på højeste niveau. Hæld cognacen ved og tænd ild til den, lad det flambere et par minutter.- efter flambering tilsættes fløde, sukker og bouillon og det simrer et øjeblik, smag til med salt