Gudies & opskrifter

OPSKRIFT
———————
1 hel kylling, i 4 dele
1 stort solo hvidløg eller 6 almindelig hvidløg, fint hakket
1 dåse tomatpuré, eller 2 små dåser
5 skalotteløg, fint hakket
2spsk paprika
500 g marksvampe, i skiver
300g bacon, i 1cm skiver
1/2 l fløde
1tsk peber
2,5dl vand med en hønsebouillon
1tsk Cayennepeber (kan sagtens undlades)
4spsk smør
Ris

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på varmluft 220.
Del kyllingen i 4 dele, kom kyllingen i et stort ildfast fad, drys salt på kyllingen og det ind i den forvarmet ovn i omkring 45min, til skindet er sprødt.
Alt Imens kyllingen hygger sig i ovnen, forberedes de andre ingredienser.
Skær svampe i skiver og steg dem i 3 spsk smør til de er “svundet ind”.
Skær bacon i skiver af 1cm og steg det i en sautepande til det er sprødt, tag baconen fra, kom 1 spsk smør i baconfedten, steg det fint hakkede løg og hvidløg deri til de blanceret.
tilføj paprika og Cayenne peber, steg det af, derefter tilsættes tomatpuré som skal steges til det blandet godt sammen, kom hønsebouillon vandet i rør rundt.
Fløden hældes i, smag til med salt og peber. Husk skatten fra kyllingen giver også smag.
Lad det simre til kyllingen er færdig.
Når kyllingen er færdig, Tages fadet ud, hæld forsigtigt sovsen omkring kyllingen, (IKKE ovenpå) anret med bacon og svampe.
Kom fadet ind i ovnen igen 10-15min

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Andre indlæg
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.