De japanske kokkeknive har en lang og spændende historie
De fremstilles efter den metode, som sværdsmedene brugte til at fremstille samuraiernes berømte klinger, og af et stål kaldet VG-10. Det er et klassisk, højtydende japansk stål med fremragende egenskaber, der har givet det tilnavnet “guldstål”. Det er et rustfrit bladstål af højeste kvalitet med et højt kulstofindhold. Dette muliggør en særdeles god temperering sammenlignet med andre typer rustfrit stål. Derudover er VG-10 kendt for at være rigtigt godt til at holde sin kantskarphed.
Vores knive fra Japan er Damaskus-smedede efter San-mai-metoden. Dette vil sige, at knivene er smedet i lag, hvor det midterste lag betegnes kernestålet. Omkring kernestålet foldes blødere stykker stål, der således beskytter kernen
Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Dette gør, at kniven kan holde skæret længe og er nem at slibe op. Bagsiden af medaljen er dog, at det kan ruste rimeligt nemt, så det kræver vedligeholdelse med olie. Carbonstål er også kendt for at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Det gør knivene mere modstandsdygtige og giver dem personlighed.
DANSK DESIGN – TRADITIONELT HÅNDVÆRK
Hos SevenSpoons sætter vi en stolthed i at sælge kokkeknive af høj kvalitet. Vi rejser selv verden rundt for at lokalisere de bedste smede, der bruger materialer af allerhøjeste kvalitet. Det er i samarbejdet med disse smede, at vores knive opnår deres særlige status – i spændingsfeltet mellem dansk design og et traditionelt håndværk.
Udvælgelsen og fremstillingen af knivene er en yderst kompleks proces, der inkluderer alt fra danske designforslag, lokale arbejdstegninger og fremsendelse af prøveknive til godkendelse. Før vi sætter knivene til salg på webshoppen, bliver de testet både i forhold til holdbarhed, rustfrihed, skarphed og vedligeholdelsesprocedurer. Det er sådan vi kvalitetssikrer dit produkt.
Vi føler at den eneste rigtige måde, man gang på gang kan garantere en kvalitetskniv, er ved at samarbejde med de lokale smede og gøre brug af disses respektive traditioner og smedemetoder. Når du endelig står med en kniv fra os i hånden, vil du både opleve det ergonomiske og æstetiske præg fra det danske design, såvel som funktionaliteten og kvaliteten fra mange århundreders nedarvede smedetraditioner.
HVORFOR VÆLGE EN KNIV FRA SEVENSPOONS?
De japanske knive er nogle af de skarpeste knive, vi tilbyder, og er ligesom vores damaskusknive gode til præcisionsarbejde. Da den japanske knivs materiale er hårdt, er den dog også tilbøjelig til at knække, hvis man fx taber den på et stengulv. Vores japanske knive er smedet via San Mai-metoden, der betyder ’tre lag’, som er blevet anvendt i Japan gennem mange århundreder. Materialet er carbonstål, hvilket kan ruste, og derfor er der mere vedligeholdelse forbundet med vores japanske knive, sammenlignet med de nordiske knive. De japanske knive fås i 67 lags stål.
Som du kan se, tilbyder vi knive til enhver slags kok; både hjemmekokken, der går op i godt værktøj, såvel som michelinkokken, der har brug for en kniv, der kan ornamentere råvarerne, eller den gængse linjekok, der skal skære flere kilo råvarer ud på kort tid. Når du køber en kniv hos os, støtter du indirekte de små, lokale smedjer rundt omkring i verden, og holder dermed deres traditionelle håndværk i hævd.
Det er intet mindre end fantastisk, når vores hårde arbejde med lokalisering, design og produktion af kvalitetsknive, rent faktisk afføder positive reaktioner hos både de professionelle kokke i industrikøkkenerne, såvel som hobbykokkene i de danske hjem. Når vores passion for godt, traditionelt håndværk mødes af vores kunders lidenskab for ordentlige knive, bliver vores arbejde meningsfyldt.