LASANGne
Arbejdstid 60 min
Holdbarhed 3 dag
Antal 4 pers
Ingredienser
2 tsk olivenolie
2 løg, halveret, finthakket
300 gr porrer
200 gr gulerødder
2 fed hvidløg, knust
150 gr bredbladet persille
15 gr oregano
15 gr pasta krydderier fra Vestjyske delikatesser
750 g øko oksefars 12 %
4 x 400 g dåser italienske tomater i tern
125 ml (1/2 kop) tør rødvin
55 g (1/4 kop) tomatpure
4 dl fløde
Salt og friskkværnet sort peber
Olivenolie, ekstra, til at smøre
16 friske lasagneplader
200 g groft revet Mozzarella
BEchamel
1L (4 kopper) mælk
8 friske persillestilke
8 hele sorte peberkorn
1 hele nellike
2 laurbærblade
80g smør
50 g (1/3 kop) almindeligt mel
150 g (1 kop) fintrevet parmesan
Knip stødt muskatnød
Salt og kværnet hvid peber
Fremgangsmåde
Hak alle grøntsager I foodprocessor. Steg ca 4 min under omrøring i en gryde. Kom krydderier og 3 ds tomater i og lad simre i omkring 15 min.
Kom olie i en gryde og brun oksekød af under omrøring, med tomatpuré, kom 2 dl okse bouillon, rødvin, 1 fint hakke hvidløg, fløde og en ds tomater. Lad simre i ca 15 min. Stil til side.
Bechamel
Varm mælken op med 8 hele sorte peberkorn, 1 hel nellike, 2 laurbærblade, persillestilke. – dette skal sies inden brug !!
Smelt smør i en gryde ved middel varme.
Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen.
Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.
Kog ved svag varme i 10 min., og pisk jævnligt.
Smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.
Forvarm ovnen til 165 °C. Pensl ovnfast fad med for at smøre det let. Fordel oksekødsauce, grøntsauce, lidt bechamel – plader – og det samme igen.
Husk afslut med et lag bechamel. Bages i forvarmet ovn i 55 minutter eller efter 40 minutter kom mozzarella på og i ovn igen.
Tag ud af ovnen og sæt lasagnen til side i 10 minutter for at den kan sætte sig.