LASANGNE

 

LASANGne

Arbejdstid 60 min

Holdbarhed 3 dag

Antal 4 pers

 


Ingredienser

2 tsk olivenolie

2 løg, halveret, finthakket

300 gr porrer

200 gr gulerødder

2 fed hvidløg, knust

150 gr bredbladet persille

15 gr oregano

15 gr pasta krydderier fra Vestjyske delikatesser

750 g øko oksefars 12 %

4 x 400 g dåser italienske tomater i tern

125 ml (1/2 kop) tør rødvin

55 g (1/4 kop) tomatpure

4 dl fløde

Salt og friskkværnet sort peber

Olivenolie, ekstra, til at smøre

16 friske lasagneplader

200 g groft revet Mozzarella

 

BEchamel

1L (4 kopper) mælk

8 friske persillestilke

8 hele sorte peberkorn

1 hele nellike

2 laurbærblade

80g smør

50 g (1/3 kop) almindeligt mel

150 g (1 kop) fintrevet parmesan

Knip stødt muskatnød

Salt og kværnet hvid peber

 

Fremgangsmåde

Hak alle grøntsager I foodprocessor. Steg ca 4 min under omrøring i en gryde. Kom krydderier og 3 ds tomater i og lad simre i omkring 15 min.

Kom olie i en gryde og brun oksekød af under omrøring, med tomatpuré,  kom 2 dl okse bouillon, rødvin, 1 fint hakke hvidløg, fløde og en ds tomater. Lad simre i ca 15 min. Stil til side.

Bechamel

Varm mælken op med 8 hele sorte peberkorn, 1 hel nellike, 2 laurbærblade, persillestilke. – dette skal sies inden brug !!

Smelt smør i en gryde ved middel varme.

Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen.

Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.

Kog ved svag varme i 10 min., og pisk jævnligt.

Smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.

Forvarm ovnen til 165 °C. Pensl ovnfast fad med for at smøre det let. Fordel oksekødsauce, grøntsauce, lidt bechamel – plader – og det samme igen.

Husk  afslut med et lag bechamel. Bages i forvarmet ovn i 55 minutter eller efter 40 minutter kom mozzarella på og i ovn igen.

Tag ud af ovnen og sæt lasagnen til side i 10 minutter for at den kan sætte sig.

Skriv et svar