The Raindrop collection – Håndlavede efter Damaskus-metoden.
Indholder
Yanagiba / Pilebaldet
Yanagiba også kalt pilebladet er en traditionel japansk filetteringskniv. På grund af det slanke og relativt lange blad, er kniven særlig velegnet til meget tynde snit. Kniven garanterer et rent, glat snit. Denne type skæringer er især vigtigt i tilberedelsen af sushi og sashimi. Længden og formen på bladet muliggør en lang, trækkende skærebevægelse
Nakiri / grøntsagssnitteren.
Nakiri-bladformen er en traditionel japansk grøntsagskniv, og den bruges derfor primært til dette formål. På trods af sin økselignende form er den ikke egnet til at hugge knogler og ben.
Santoku / de tre dyder eller fordele
Santoku er den traditionelle japanske form for køkkenkniv, der kan sammenlignes med den tyske kokkekniv. Navnet ‘tre fordele’ stammer fra dens alsidighed, da den kan bruges til skæring af både fisk, kød og grøntsager.
Japanske urtekniv
Urtekniven er den traditionelle japanske form for køkkenkniv, der bruget til at ordne alle de små ting i køkkent såsom at pille løg eller ordne gulerødder, den er betegnet som en af de vigtigeste knive i køkkenet
Gyuto / Kokkekniven
Gyuto også kaldt kokkekniven er det japanske udsagn på en kokkekniv, gyuto knive kan variere meget i design, men længden på kniven ligger somregl mellem 21 til 27 cm, dog kan mindre og større eksempler altid findes. Som den velkendte vestlige stylede kokkekniv er en Gyuto kniv ofte høj ved hælen, har en rimelig flad profil mod hælen til hakning, en bue mod spidsen af klingen til vippende skærebevægelser og en spids tip til præcisionsarbejde. For mange som arbejder i et køkken til dagligt eller folk som bare er ”hjemmekok” er gyuto praktisk talt den eneste kniv, der kræves i et køkken, selvom mange tro man skal bruge en Saduku kniv til grønsager eller en Filetkniv til kød og fisk, så klare kokkekniven faktisk opgaven næsten perfekt i sig selv, der er meget få opgaver den ikke kan håndtere, Gyuto kniven er den mest versatile type kniv, så den går du aldrig galt i byen med.