Hvordan behandler man en Japansk kokkekniv?
Japanske knive har tendens til at være tyndere og lavet af hårdere stål sammenlignet med de fleste europæisk fremstillede knive. Disse forskelle er grunden til, at nogle mennesker tror, at japanske knive er sarte og mere tilbøjelige til at blive beskadiget. I virkeligheden kan japanske knive vare hele livet, og de fleste større skader, vi ser, kommer fra at tabe kniven eller uhensigtsmæssig brug. For at holde dine knive i en god stand i deres levetid, har vi samlet vores bedste ting, du aldrig bør gøre med en japansk kniv.
Den vigtigste ting at overveje med japanske knive er at bruge den rigtige kniv til jobbet. Tænk på en japansk gyutou kokkekniv som en barberkniv. Den er beregnet til at skære proteiner og grøntsager med præcision, men ikke til at hakke gennem knogler. Vælg en kniv som en deba til filetering af fisk og en honesuki til filetering af fjerkræ. Hankotu og Garasukis er også gode valg til udbenings knive med den rette tyngde- og bladgeometri til at skære gennem samlinger.
En anden handling, der kan forårsage skade på kokkens knive, er vridning. Vridning er især farligt, når man skærer gennem hårde tætte ingredienser som store hjul af lagret ost og meget hård squash. Det er vigtigt at bruge lige skærebevægelser uden at dreje bladet og vælge heftigere knive som en nakiri til denne type job.
Brug aldrig en japansk kniv til at skære frosne fødevarer. Punktum. Selvom, du endda tænker på det, skal du ikke gøre det.
Hvad med en cleaver? Japanske spaltninger er gode, nyttige knive. Deres vægt og størrelse, parret med virkelig tynde kanter, giver effektiv skæring til grøntsager og proteiner. Deres generøse overfladeareal er nyttigt til at flytte ingredienser rundt, men de er ikke beregnet til at blive brugt til slagteri. Skæring gennem knogler kan beskadige disse knive.
Hvis du ikke har hørt dette før, skal japanske knive altid vaskes i hånden og tørres af med det samme. Efterlad aldrig en kniv i vasken eller læg den i opvaskemaskinen. Rust vil forårsage skade, men kan let fjernes, hvis det er overfladisk. Så, bedst at forhindre det i første omgang, men altid håndtere det så hurtigt som muligt.
Som altid bedes du kontakte os med eventuelle spørgsmål!