LASAGNE

 

LASAGne

Arbejdstid 60 min.

Holdbarhed 3 dage

Antal 4 pers.

 


Ingredienser

2 tsk. olivenolie

2 løg, halveret, finthakket

300 gr. porrer

200 gr. gulerødder

2 fed hvidløg, knust

150 gr. bredbladet persille

15 gr. oregano

15 gr. pastakrydderier fra Vestjyske delikatesser

750 g. øko. oksefars 12 %

4 x 400 g. dåser italienske tomater i tern

125 ml. (1/2 kop) tør rødvin

55 g. (1/4 kop) tomatpure

4 dl. fløde

Salt og friskkværnet sort peber

Olivenolie, ekstra, til smøring

16 friske lasagneplader

200 g. groft revet Mozzarella

 

BEchamel

1L. (4 kopper) mælk

8 friske persillestilke

8 hele sorte peberkorn

1 hel nellike

2 laurbærblade

80 g. smør

50 g. (1/3 kop) almindeligt mel

150 g. (1 kop) fintrevet parmesan

Knip stødt muskatnød

Salt og kværnet hvid peber

 

Fremgangsmåde

Hak alle grøntsager I foodprocessor. Steg ca. 4 min. under omrøring i en gryde. Kom krydderier og 3 ds. tomater i og lad det simre i omkring 15 min.

Kom olie i en gryde og brun oksekød af under omrøring, med tomatpuré, kom 2 dl. oksebouillon, rødvin, 1 finthakket hvidløg, fløde og en ds. tomater i. Lad simre i ca. 15 min. Stil til side.

Bechamel

Varm mælken op med 8 hele sorte peberkorn, 1 hel nellike, 2 laurbærblade, persillestilke – dette skal sis inden brug !!

Smelt smør i en gryde ved middel varme.

Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen.

Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.

Kog ved svag varme i 10 min. og pisk jævnligt.

Smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.

Forvarm ovnen til 165° C. Pensl ovnfast fad med smør. Fordel oksekødsauce, grøntsauce, lidt bechamel – plader – og det samme igen.

Husk at afslutte med et lag bechamel. Bages i forvarmet ovn i 55 minutter eller efter 40 minutter kom mozzarella på og i ovn igen.

Tag ud af ovnen og sæt lasagnen til side i 10 minutter, så den kan sætte sig.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DU KUNNE OGSÅ VÆRE INTERESSERET I...