LASAGne
Arbejdstid 60 min.
Holdbarhed 3 dage
Antal 4 pers.
Ingredienser
2 tsk. olivenolie
2 løg, halveret, finthakket
300 gr. porrer
200 gr. gulerødder
2 fed hvidløg, knust
150 gr. bredbladet persille
15 gr. oregano
15 gr. pastakrydderier fra Vestjyske delikatesser
750 g. øko. oksefars 12 %
4 x 400 g. dåser italienske tomater i tern
125 ml. (1/2 kop) tør rødvin
55 g. (1/4 kop) tomatpure
4 dl. fløde
Salt og friskkværnet sort peber
Olivenolie, ekstra, til smøring
16 friske lasagneplader
200 g. groft revet Mozzarella
BEchamel
1L. (4 kopper) mælk
8 friske persillestilke
8 hele sorte peberkorn
1 hel nellike
2 laurbærblade
80 g. smør
50 g. (1/3 kop) almindeligt mel
150 g. (1 kop) fintrevet parmesan
Knip stødt muskatnød
Salt og kværnet hvid peber
Fremgangsmåde
Hak alle grøntsager I foodprocessor. Steg ca. 4 min. under omrøring i en gryde. Kom krydderier og 3 ds. tomater i og lad det simre i omkring 15 min.
Kom olie i en gryde og brun oksekød af under omrøring, med tomatpuré, kom 2 dl. oksebouillon, rødvin, 1 finthakket hvidløg, fløde og en ds. tomater i. Lad simre i ca. 15 min. Stil til side.
Bechamel
Varm mælken op med 8 hele sorte peberkorn, 1 hel nellike, 2 laurbærblade, persillestilke – dette skal sis inden brug !!
Smelt smør i en gryde ved middel varme.
Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen.
Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.
Kog ved svag varme i 10 min. og pisk jævnligt.
Smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.
Forvarm ovnen til 165° C. Pensl ovnfast fad med smør. Fordel oksekødsauce, grøntsauce, lidt bechamel – plader – og det samme igen.
Husk at afslutte med et lag bechamel. Bages i forvarmet ovn i 55 minutter eller efter 40 minutter kom mozzarella på og i ovn igen.
Tag ud af ovnen og sæt lasagnen til side i 10 minutter, så den kan sætte sig.