RustfriT stål
Det er vigtigt at vide, hvordan din kniv skal behandles, så den kan holde i flest mulige år. Herunder finder du vores tips og anbefalinger til den perfekte vedligeholdelse af din nye kniv.
Opvask
Du må ikke vaske knivene fra Sevenspoons i opvaskemaskinen. Saltet i opvaskemidlet er hverken godt for knivbladet eller for håndtaget. Vi anbefaler, at du vasker knivene i hånden under løbende lunkent vand med et mildt opvaskemiddel og en klud eller svamp, der ikke ridser. Tør knivene af med det samme. Efterlad ikke dine knive våde eller beskidte på noget tidspunkt. På den måde undgår du misfarvning og rust.
Undgå flyverust på dine knive
Brune rustpletter på dine smukke køkkenknive er ikke sagen. Flyverust stammer fra køkkenredskaber og kan sætte sig på knive og andet køkkenudstyr af rustfrit stål, hvis de kommer i opvaskemaskinen. Flyverust kan udvikle sig til ”gravrust”, hvis det ikke fjernes fra både kniv og opvaskemaskine. Evt. flyverust på knivene kan fjernes med stålrens og citronsyre. Ved at vaske dine køkkenknive op i hånden fjerner du risikoen for flyverust på knivene.
HUSK at slibe jævnligt – hold knivsæggen skarp
Skarphed er vigtigt både for maden og sikkerheden. En skarp kokkekniv skærer rene lige snit i stegen frem for at flosse kødet, så saften løber fra. Brug enten et strygestål eller en knivsliber med keramisk slibesten til den daglige/ugentlige slibning og vedligeholdelse af knivsæggen på dine kokkeknive. Strygestålet/knivsliberen holder knivsæggen skarp ved at rette små hak og skævheder ud. Knive i carbon-stål kan gøres utroligt skarpe og vil med tiden skifte farve og få et nærmest blåligt skær. Vi synes, det giver kokkekniven personlighed.
Husk at brug olie efter vask
De fleste af vores knive er lavet i carbon-stål. Da det det ruster meget nemt, kræver det, at knivene ofte smøres med olie/voks. En god olie er efter vores overbevisning en syrefri olie uden alle mulige tilsætningsstoffer.
Unikt mønster og UNIK form
Det er vigtigt at huske på, at Japanske knive fra SevenSpoons har et håndtag af ubehandlet træ. Det naturlige træ gør alle håndtag unikke og betyder samtidig, at de skal behandles forsigtigt. Vores knive må IKKE komme i opvaskemaskinen. Det kan håndtaget ikke tåle. Vi anbefaler desuden, at du en gang om måneden dypper håndtaget på knivene i olie, for at vedligeholde håndtaget bedst muligt.
(knive med sort håndtag)
De japanske knive fra SevenSpoons har håndtag af micartafibre. Micarta er et materiale, der fremstilles ved at presse ultratynde lag af linned sammen med en form for kunstig harpiks, som derefter bages ved høj temperatur. Man ender med et materiale, som er hårdt og yderst slidstærkt, som ikke giver sig eller sprækker og som er meget let.