Petty

Den japanske knivfavorit der dækker alle køkkents hurtige opgaver

Som med mange andre knivtyper, kan man groft sammenligne den asiatiske petty kniv med en europæisk urtekniv hvad angår brug og funktion. Dog har petty knive tendens til at være en smule længere, og er ofte et sted mellem 12 til 16 centimeter lange, hvor en urtekniv sjældent er meget over 10 centimeter lang.

Hvad bruges en petty til?

Den ekstra længde gør petty kniven lidt mere alsidig, og kan man kalder også petty kniven for en brugskniv. Petty knive anses for at være en mindre udgave af Gyuto-kokkekniven og bruges på samme måde som en brugskniv til at skære i skiver, tern, hakke, skrælle og trimme en række mindre frugter, grøntsager, urter, garniture og proteiner.

Disse typer knive er yderst egnede til at arbejde med kylling, fisk, krydderurter, frugter og grøntsager. Så hvis du føler at din kokkekniv i fuld størrelse er for stor eller uhåndterbar til den gældende opgave, for eksempel for at skære en citron, eller hvis du har mindre hænder og ønsker et lettere alternativ til en stor kokkekniv, er petty knive et godt alternativ.

Hvad angår materiale er både rustfrit stål såvel som carbon stål gode materialer at vælge til petty kniven. Med carbon stål kommer der med tiden en smuk patina, hvor de rustfri stålknive har tendens til at være lidt billigere. Begge knivmaterialer sikrer skarpe blade der med lethed både hakker, snitter og skærer.

Hvorfor er Damaskus knive så gode?

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på en almindelig kniv har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor stålet på Damaskus knive har en hårdhed på omkring 60-63 HRC.
 
Damaskus knive er velkendt for deres mange – synlige – lag som primært bidrager til udseendet af knivene med også giver en helt særlig kniv, da smedehistorien er noget for sig selv. Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

Vores Damaskus knive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har hos SevenSpoons, og de er på hver deres måde perfekte til alle opgaver i køkkenet. Derfor kan du vælge imellem en lang række forskellige knivtyper, som f.eks. urteknive, grøntsagsknive, kokkeknive og fileteringsknive. Det er også muligt at vælge hele knivsæt.

Vi foretrækker skafte af naturligt træ

Håndtagene på vores Damaskus knive fra SevenSpoons er alle forskellige. Alle knivhåndtag formes ved at følge referencelinjer i det naturlige træ. Håndtaget slibes først groft med sandpapir. Dernæst formes håndtaget, og til sidst poleres håndtaget for at opnå det endelige look. Hos SevenSpoons bruger vi bl.a. eg, oliventræ, mahogni ogpakkatræ.

Det er vigtigt at huske på, at Damaskus knivene fra SevenSpoons har et unikt håndtag af ubehandlet træ. Det betyder, at de IKKE komme i opvaskemaskinen. Det kan håndtaget nemlig ikke tåle.

Populære katagorier